Geregeld in de lucht en toch met beide benen op de grond

29 mrt 2016

Deze fotocollage is maar een hele kleine selectie uit de prachtige reizen die ik mag maken over de hele wereld. Daar begint mijn verhaal. Al deze reizen met elke keer weer andere collega’s en andere bestemmingen is een cadeautje.

Deze fotocollage is maar een hele kleine selectie uit de prachtige reizen die ik mag maken over de hele wereld. Daar begint mijn verhaal. Al deze reizen met elke keer weer andere collega’s en andere bestemmingen is een cadeautje.

Maar na jaren van de hele wereld over vliegen wilde ik ook mijn andere passie achterna gaan. Mensen verbinden! En zo begon ik aan de opleiding voor psychodynamisch coach. Een mond vol. Ja dat dacht ik ook toen ik er aan begon. In deze opleiding heb ik zoveel mogen leren niet alleen technieken maar ook over mezelf. Pieken en dalen waren het, want pppfff wat is het confronterend om jezelf en je schaduwkanten tegen te komen.

Vervolgens ben ik mij gaan richten op kinderen. Ik heb bij Tea Adema, een geweldig inspirerende vrouw, de kindercoach opleiding gevolgd en tevens ontwikkelingspsychologie gevolgd en ook beide behaald. Toen ik begon aan deze nieuwe weg stond voor mij voorop dat ik mensen/kinderen wilde verbinden en wel in echtscheidingszaken/conflicten. Ik dacht wat is er mooier om bij de Kindertelefoon aan de slag te gaan. En zo de wereld en de beleving van de kinderen te mogen ervaren en deel te mogen zijn van hun leven. Wat heb ik daar een prachtige mooie tijd gehad met ook weer veel mooie grappige maar ook verdrietige gesprekken. Wat een leed is er in de wereld. Niet alleen aan de telefoon met de kids bemerkte ik dit, maar ook tijdens mijn reizen. Keer op keer merk ik dat voor mij belangrijk is hier een steentje in bij te dragen. Om er te zijn in wat voor een opzicht dan ook voor mensen en kinderen in echtscheiding/conflicten en lastige situaties.

In de loop van de tijd merkte ik dat ik toe was aan de volgende stap. Ik was er klaar voor om de opleiding voor mediator te gaan volgen. Weer terug in de schoolbanken en terug in de boeken bij de school voor mediation in Driebergen. En zo ben ik in mijn boeken gedoken wat betreft juridische aspecten, dynamische oordeelsvorming, escalatieladder, conflicten, blocking issues, communicatietechnieken, heretiketteren, mediationovereenkomsten en de verschillende vormen van mediation. Dit betekende uit mijn comfort zone stappen en wat vond ik het spannend. De opleiding is afgerond en behaald. Wat heb ik daar een hoop geleerd van de groep en de trainers. En wat ik vooral heb geleerd is dat achter elk conflict ieder zijn eigen belang voorop staat. Zo interessant! Om nu verder te gaan heb ik mij opgegeven voor buurtbemiddeling in mijn eigen gemeente. Daar zal ik binnenkort mee gaan starten. Mensen verbinden die in conflict zijn met hun buren. In de tussen tijd ga ik mij verder specialiseren als echtscheidingsbemiddelaar binnen mediation. Waarbij voor mij de kinderen in de echtscheiding voorop zullen staan!

Inmiddels ben ik mijn eigen praktijk gestart, www.startcoachinghier.nl. Met de mannen van Dr.Woe is er een prachtige website met verhaal ontstaan. De mannen van Dr.Woe begrijpen waar het om gaat. Waar het begint en hoe dit in de wereld te zetten. Want ja waar begin je als je een eigen praktijk gaat opzetten. Met Start Coaching Hier is er een droom uitgekomen. Mensen begeleiden in een moeilijke lastige periode van hun leven. Mensen weer verbinden met zichzelf. Samen met het IPP®, het Integraal PersoonlijkheidsProfiel, ontdekken waar je tegenaan loopt elke keer weer in je leven of op je werk. Je talenten en je valkuilen ontdekken. En bewust worden van jezelf.

Doordat ik nu bijna 20 jaar reis heb ik een enorme rugzak vol met mensenkennis. En houdt het mij, ondanks dat ik geregeld in de lucht hang, met beide benen op de grond.

Wie weet gaan onze paden elkaar kruizen via Start Coaching Hier, in de lucht, via mediation of via buurtbemiddeling of aan de telefoon bij Telecoaches(zie mijn vorige blog). Ik zie er in ieder geval naar uit om jou te ontmoeten en jouw verhaal te horen.

Kijk nog even op FaceBook voor mijn intro filmpje!!!!!!

In ieder geval bedankt voor je tijd en wie weet tot snel.

Liefs Mira