In je eigen kracht staan

Ivon
24 nov 2014

Nieuwe dingen doen en ontdekken vind ik het aller-leukste wat er is! Als het sprankelt en spiksplinternieuw is, heeft het mijn aandacht. Nieuw geboren leven, ideeën of invalshoek: love it! Het begin van iets nieuws heeft zoveel verschillende kwaliteiten: verheuging, onzekerheid, verwachting, vreugde, mogelijkheden waardoor ik me vrij voel.

Treetje hoger

In mijn werk als nanny maak ik gelukkig vaak mee dat er nieuwe dingen gebeuren. De kinderen bedenken nieuwe woorden, stellen vragen of vertellen welke nieuwe dingen ze geleerd hebben. Ik zie het dagelijks gebeuren. De jongste (net een jaar) zette laatst de magische eerste stapjes. Al gauw had hij door dat het op de trap ook moet kunnen. Hij greep de leuning en trok zich voorzichtig rechtop. Wiebelend ging zijn beentje omhoog, hierdoor hing hij aan zijn arm en deed hij onzekere doch verwoede pogingen om weer stabiel te staan. Voorzichtig duwde ik hem een stukje omhoog waardoor hij weer recht op kon staan. Grijnzend keek hij me aan: wat kan ik dit al goed he? Leek hij me te zeggen. Het vertrouwen dat van hem uit gaat is zo vanzelfsprekend maar zijn vreugde is nog het grootst.

Ondernemend

De kleine spruit houdt het niet alleen bij naar boven lopen, nee iedere keer komt er een nieuwe uitdaging bij. Om zich heen ziet hij hoe anderen de trap af komen en nu weigert hij zich om te draaien om naar beneden te komen. Met het eerder genoemde vertrouwen stortte hij zich in eerste instantie naar beneden maar bij iedere nieuwe afdaling, ontdekt hij steeds weer nieuwe manieren om naar beneden te gaan. Ik kan me verbazen over zijn kracht en gretigheid. Het werkt ook aanstekelijk want de drive die hij heeft om te leren lopen voel ik ook wanneer ik bezig ben met het opzetten van mijn bedrijf. Het is voor mij een totaal onontgonnen gebied. Om mij heen zie ik vele ondernemers: sommige nog wankelend met een duwtje in de rug, anderen die de trap fluitend naar boven klimmen en zelfs treden over kunnen slaan.

De kunst van opstaan

Op mijn ontdekkingsreis in ondernemersland heb ik al snel begrepen dat wanneer ik verder wil komen ik niet bang hoef te zijn om te vallen. Uiteindelijk wil ik echter wel verder komen, daarom heb ik besloten om opstaan tot kunst te verheffen. Een levenskunst in de breedste zin van het woord.

Nu heb ik een aantal vaste onderdelen in mijn ochtend ritueel. Het is een zekerheid, iedere ochtend dat duwtje in de rug. Dit geeft me meer rust en vertrouwen voor de rest van de dag.

Zelf doen

‘In je eigen kracht staan’ een veelgehoorde term… een die ik steeds beter begin te begrijpen. Doordat ik ervoor kies om mijn eigen werk te creëren: ivonwerkt! Ontstaan omdat ik wilde werken op mijn manier. Omdat ik geloof dat wanneer kinderen tot hun recht komen, iedereen een fijne en ontspannen dag heeft. Want uiteindelijk willen we allemaal met een vanzelfsprekend vertrouwen kunnen vallen en opstaan om onszelf te leren kennen.

PSSST!

Net als Ivon met jouw verhaal meer dan 5000 mensen bereiken via onze blog en nieuwsbrief? De leukste verhalen worden uitgebracht als ebook! Mail naar mijnverhaal@drwoe.nl