Ik ben gestopt met alle media

Eddy Boom
28 apr 2014

Op dit moment ben ik al 36 uur mediavrij. Ik heb de Google Plus, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest, Nu en de Volkskrant app van mijn smartphone verwijdert. Daarbij heb ik de snellinks naar de verschillende media uit mijn browser verwijdert en krijg ik geen meldingen meer van binnenkomende nieuwe e-mail berichten. Waarom? Omdat…

Ik behoefte had aan meer tijd en ontspanning

De afgelopen periode heb ik met mijn bedrijf dusdanig veel succes gehad, dat ik geen tijd meer had om te innoveren. Er bestaat dus zoiets als ten onder gaan aan je eigen succes. Ik wilde meer tijd en ontspanning inbouwen in mijn agenda, maar wat laat je dan weg? Inderdaad, niet die leuke projecten voor klanten en ook niet mijn hobby’s zoals jongleren of fotograferen. Er zat niets anders op dan mij volledig los te maken van (sociale) media.

Ik mijn eigen kenniscirkel wil creëren

Regelmatig betrap ik mijzelf er op dat ik mijn smartphone pak om lege momenten op te vullen met social media. Omdat ik deze apps simpelweg niet meer heb, ga ik deze momenten anders opvullen. Het leuke is dat ik sinds gisterochtend al een half boek uit heb gelezen, ik kan jongleren met drie kegels en voor het eerst op tijd bij mijn rijlesdocent in de auto zat.

Ik weet dat multitasken niet bestaat

Iedere ochtend eerst al mijn e-mail berichten beantwoorden en daarna rondneuzen op Facebook, is een excuus om uit te stellen wat ik die dag daadwerkelijk wilde doen. En ook tijdens het uitvoeren van mijn taken, gaf ik voorrang aan het beantwoorden van e-mails. Maar multitasken bestaat niet, het vertraagt de hoofdtaak waar je mee bezig bent en geeft je weinig voldoening. 

We elkaar iets te vertellen hebben

Ik ga ervan uit dat ik de komende week meer en meer gewend raak aan de door mijzelf gecreëerde media armoede. Telkens wanneer ik afleiding zoek, heb ik de keuze om niets te doen (rust) of een boek te pakken. Doordat ik uit zelf-gekozen nieuwsbronnen put, beperk ik mij tot die informatie die mij werkelijk interesseert. En wanneer er iets gebeurt in de wereld dat mij werkelijk aan gaat, dan vang ik deze informatie op via de mensen om mij heen. Op die manier vang ik ander nieuws op dan jij en hebben we elkaar iets te vertellen.

Dus… wat is er vandaag gebeurd? Heb ik iets gemist? En wat is jouw excuus om zo veel tijd door te brengen op (social) media?

In de volgende blog vertel ik hoe ik deze week heb overleefd en ga ik verder in op omgaan met tijd.

Laat me in het commentaarveld hieronder weten waar jouw interesses liggen en als dat van belang is, wat er vandaag is gebeurd!

PS. deel dit artikel via de buttons hier boven wanneer je iemand kent die veel tijd door brengt op (social) media!

Fijne week!

Eddy