Ik leef mijn leven volledig

Anurag ten Klooster
16 apr 2018

Mijn kleine ik – Hooggevoelig en sterk

‘Mensen om me heen doen zo sterk, maar ik voel onzekerheid.’ ‘Hoe kun je zo lang praten over iets dat niet echt belangrijk is?’ Dit soort gedachten had ik al als kind. Ik voel me pas echt verbonden met mensen die eigenwijs, eerlijk en authentiek zijn.

“Kijk maar uit” is de zin die ik vaak hoor. En “doe maar niet”.

In de omgeving waar ik ben opgegroeid is vergelijken en jezelf klein houden de norm. Ook moet je uitkijken voor van alles wat je zou kunnen overkomen.

1987 – Ik geef het een kans

Ik probeer los te breken. En doe juist de dingen waarvoor ik bang ben. Ik word hard en stoer naar mezelf. Ik moet van mezelf alles kunnen en durven. Met hoogtevrees sta ik bovenaan de berg, als klim en abseil-instructeur. Ik reis alleen naar Israël en India. Ik werk op mijn 20e met drugsverslaafde criminelen. Als ik zeg dat ik iets ga doen, dan moet ik dit ook van mezelf doen. Ik probeer mijn angsten te verslaan, maar ze komen toch steeds terug.

2009 – Ik ga voor vrijheid

Het is 2009. Ik ben samen met een freelancer op een training voor het trainingsbureau waar ik al 9 jaar in dienst ben. We bespreken wat we kunnen aanpassen in het programma. “Waarom ga je niet voor jezelf beginnen in plaats van voor deze werkgever te werken”. Ze heeft gelijk, ik word het meest blij als ik zelf, thuis, een training ontwikkel en die uitvoer. Ik wilde op de diepere laag bij mensen werken, in plaats van op gedragsniveau. Ik geloof dat alleen dan verandering blijvend is. ‘Wat deze freelancer kan kan ik toch ook’, helpt me het financiële risico aan te gaan en voor mezelf te beginnen, ondanks de hoge hypotheek en 3 jonge kinderen. Het verlangen naar vrijheid en mezelf uiten wordt steeds groter. Datzelfde verlangen zorgt er voor dat binnen een jaar na start van in mijn eigen bedrijf al dubbel zoveel plezier had en winst maakte als bij mijn werkgever in dienst.

2013 – Ik kijk mijn grootste angst in de ogen

Het is 2013. Mijn grootste angst komt uit. Mijn partner wordt ziek en sterft binnen 8 maanden. Ik verzorg hem tot het einde en werk ondertussen door aan mijn bedrijf. Ik leef volkomen in het nu. Niet alleen uit overleving, het is mijn levensmotto geworden om mindful in het nu te leven. Ik blijf achter met onze drie kinderen. Ik kan niet om mijn diepste angsten heen, maar ga dwars door alles heen. Ik kom er sterker en milder uit. Ik beloof mezelf en de kinderen alles te blijven doen, en er nog meer voor ze te zijn, en ik wil verre reizen met ze maken. Ik moet mijn bedrijf tot een succes maken wil dat mogelijk blijven.

2014 – Volledig leven

Ik ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind. Mijn partner was een baken van rust en acceptatie, hij hielp mensen in benarde omstandigheden. Hij had gedaan wat hij kon doen in zijn leven en kon daar met tevredenheid op terugkijken. Dat gevoel gun ik iedereen.

2016 – Mindfulness en zelfcompassie

Ik sta voor de twaalfde groep mensen die ik opleid tot Coach en Counsellor. Ik vul het programma helemaal zelf in, maar de opleiding is niet van mij. Het wordt tijd om mijn eigen opleiding te starten. Zodat ik alleen nog maar doe wat ik het allerbelangrijkste vindt. Ik heb het gevoel dat het nu of nooit is. Dit moet de wereld in. Ik start mijn opleiding en leid mensen op tot Mindfulness en Compassiecoach. Ik werk met de allerwarmste, liefste en gemotiveerde mensen. Binnen anderhalf jaar kan ik de 9e groep starten. Ik ben helemaal in mijn element

Dit is mijn missie

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help. Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vindt. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid. Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

Wil je meer gratis lessen de kunst van het lichter leven? Neem dan ‘ns een kijkje op de website van Anurag: www.anurag.nl

Anurag doorliep met ons de VVV methode om haar verhaal kraakhelder te krijgen. Ook klaar om je verhaal samen met ons te verzilveren? Lunch dan vrijblijvend een keer met ons mee 🙂 https://drwoe.nl/#contact

Meer zoiets van, ‘ik doe het liever zelf, op mijn moment, op mijn manier? Mag! Kijk dan eens naar onze online opleiding: www.bevrijdjeverhaal.nu

Gewoon even Eddy appen? Mag! 0647605619