Niks gemist na maand geen media

Eddy Boom
14 jun 2014

Een maand geleden besloot ik mij los te maken van alle media. Ik had behoefte aan meer tijd en ontspanning. De eerste week heb ik geen tv gekeken, geen sociale media gebruikt, mijn email meldingen uitgezet, en alle apps van mijn telefoon gehaald. Na de eerste week stond ik mezelf toe eens per dag op Facebook te mogen kijken, en keek ik af en toe TV in de avond. Ik ben tot leuke inzichten gekomen welke ik graag met je wil delen…

Nee is het nieuwe Ja

Toen ik een maand geleden alle apps van mijn telefoon verwijderde, ontstond er meteen al een gevoel van trots. Ik maakte bewust de keuze om ‘nee’ te zeggen tegen media, maar realiseerde me al snel dat ik daarmee ‘ja’ zei tegen mezelf. Ik gunde mezelf tijd om te kijken wat ik werkelijk wilde, ik had weer ruimte om dingen voor mezelf uit te zoeken, of zoals iemand tegen mij zei: je hebt weer tijd om te twijfelen en dus te groeien! De belangrijkste resultaten zal ik met je delen:

Lege momenten die ik voorheen opvulde met een bezoekje aan Facebook, vulde ik nu op met een lesje online typecursus. Nu een maand later ben ik een gecertificeerd professional typewriter en type ik sneller en volledig blind dit artikel!

In mijn media-loze maand hield ik een uur over per avond.  Ik was in het bezit van een mooie fotocamera en bedacht me dat ik nu de tijd had om een online fotografie cursus te volgen. Van de foto’s die ik tijdens deze cursus heb bewerkt, heb ik er inmiddels één verkocht aan een klant!

It only makes us more interesting

In mijn eerste blog schreef ik dat ik ging stoppen met social media. En dat terwijl ik workshops geef in het gebruik van social media voor bedrijven. Meerdere malen kreeg ik het verzoek om iets over mijn mediadieet te vertellen op bijeenkomsten over socialmedia. Inderdaad, dus door te stoppen met social media krijg ik van mensen het woord over social media.

Koninginnedag

‘Heb je dat gehoord?’ zei een vriend van mij toen ik hem tegen kwam in de supermarkt. ‘Nee?’ zei ik. ‘Al die Japanners die op de dam stonden in oranje kleding op 30 april, omdat hun reisboekjes aangaven dat het 30 april Koninginnedag was in plaats van 27 april’. ‘Haha, lachte ik. Hoe kom je aan dat verhaal?’ vroeg ik. ‘Dat gaat toch rond op Facebook?’ zei hij. Ik was blij dat hij mij dit verhaal kon vertellen en hij was blij iemand tegen te komen die dit verhaal nog niet had gehoord. Andersom kon ik hem weer nieuwe dingen vertellen over ondernemerschap omdat ik niet op Facebook actief was, maar wel een boek had gelezen. We hadden elkaar iets te vertellen.

Aankomende week zal ik weer actief zijn op social media, simpelweg om de belangrijkste berichten te beantwoorden, een hele grote website te lanceren en dan ga ik weer een week met media dieet.

De media armoede bevalt me goed. Ik ga nog maar één keer per week op social media kijken, omdat ik er achter ben gekomen dat dit voldoende is om de belangrijkste vragen te beantwoorden en weer helemaal op de hoogte te zijn. Ik vergelijk het met het WK. Nooit kijk ik voetbal, behalve de WK- en EK-wedstrijden. Na één wedstrijd gekeken te hebben, ben ik alweer helemaal bij. Zo vaak hoef ik dus niet te kijken.

Vertel… durf jij het aan? Je even helemaal los maken van alle media? Onthoud: Als je op zoek bent naar veiligheid, dan krijg je ook alleen veiligheid.

In de volgende blog vertel ik hoe geld en passie zich tot elkaar verhouden.

Laat me in het commentaarveld hieronder weten wat jij graag zou oppakken, maar om een goede reden toch niet doet. Of ben je al begonnen met een media dieet?

PS. deel dit artikel via de buttons hieronder wanneer je iemand kent die veel tijd door brengt op (social) media!

Fijne week!

Eddy