6 voordelen van wandelen

Eddy Boom
13 apr 2015

Wat doe je als je geen tijd hebt om te sporten? En wat doe je als je geen tijd hebt voor dat ene boek dat je nog wilde lezen? En wat als je ook nog te ongeduldig bent voor lezen en sporten niet leuk vind? De meeste ondernemers zijn hun eigen product of dienst. Wie jij bent zorgt er voor een groot deel voor dat mensen van jou een dienst afnemen. Daarom is het belangrijk dat je gezond blijft door beweging en dat je constant blijft leren. Om die reden ging ik op zoek naar een manier om toch wekelijks te sporten en toch wekelijks te lezen. Je raad het al. Sinds 1 januari 2015 loop ik iedere week een flink stuk hard, en luister ik tijdens het lopen naar een audioboek. Hierdoor ‘lees’ ik meer dan ooit, en maak ik flinke kilometers. Vaak loop ik meer dan ik me voor die avond had voorgenomen omdat ik graag de volgende ‘bladzijde’ van mijn boek wilde horen. Ben je al overtuigd van de kracht van lopen? Ik zal je nog een paar voordelen geven…

1. Het maakt je creatiever 

Uit onderzoek is gebleken dat de beste ideeën ontstaan wanneer je in beweging bent. Je bent maar liefst 60% creatiever ‘on the walk’ dan op je bureaustoel. De meeste mensen ervaren ook tijdens het lopen dat ze tot meer oplossingen voor problemen komen. De reden hiervoor is dat bewegen je bloedsomloop stimuleert. Hoe meer bloed er naar je hoofd gaat, hoe creatiever je wordt. 

2. Zitten is het nieuwe roken

Heb je er weleens aan gedacht om lopend te vergaderen? Als je geen tijd hebt om te lopen maar wel voor vergaderen dan is dit de oplossing! Gemiddeld zitten we 10 uur per dag stil. Dat is niet alleen slecht voor onze schoonheid, maar ook een bron voor diabetes, hartkwalen etc. Zitten is het nieuwe roken. Dertig minuten lopen per dag doet wonderen. Drie keer tien minuten lopen mag ook, als dat beter in je agenda past. 

3. Je wordt productiever

Werk je thuis of in een flexwerkplaats? Of deel je een kantoor met anderen? Een ding is zeker; onderweg wordt je niet afgeleid door mensen waar je je werkruimte mee deelt. Minder afleiding betekent meer productiviteit. Wil je een notitie maken? Dan kun je je smartphone daarvoor gebruiken. Zelf maak ik gebruik van Dragon Dictation; een handig programma die jouw gesproken woorden omzet naar geschreven notities!

4. Een goede manier om te communiceren

Steve Jobs en Marc Zuckerberg ontvangen nieuwe klanten altijd tijdens een wandeling. Ze geven aan dat het natuurlijker is om al lopend kennis te maken dan wanneer er een tafel tussen zit. Je staat letterlijk met je neuzen dezelfde kant op tijdens het lopen. In een groep ‘wandelvergaderen’ wordt wel een beetje lastiger. 

5. Grote doen het ook

Zoals hierboven al aangegeven doen de meer succesvolle personen ook aan wandelen. Niet alleen de tech ondernemers hielden van wandelen, maar ook Beethoven, Goethe en Darwin kwamen tot de beste composities, romans en ideeën tijdens het lopen. 

6. Beter dan 4 uur Cup a Soup

Heb je een dipje op het einde van je dag? Dan is wandelen de beste remedie. Een goede wandeling neemt je behoefte naar snacken weg, en heeft dezelfde werking als een middag dutje. 

Ennn… Binnenkort komt er een Dr.Woe podcast zodat je ook naar ons kunt luisteren tijdens het sporten. Ik ben benieuwd of deze loopgewoonte iets voor jou is en of het jou ook productiever en creatiever maakt.  

Ben je op zoek naar nog meer tips voor productiviteit zodat je een betere ondernemer wilt worden? Kom dan naar onze Inspiratie Middag en wordt een betere ondernemer. Meer info vind je hier…

Trouwens… mocht je geïnspireerd zijn door deze blog dan zou ik het tof vinden als je deze deelt via een van de knoppen hier boven. 

Fijne dag!

Eddy