Het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht.

Joline Klinkenberg
04 mrt 2019

Sinterklaas heeft nooit bestaan

Anders dan bij de meesten ben ik tweetalig opgevoed. Tel daarbij op dat ik Italiaans bloed heb, een moeder die in Canada woonde en een Nederlandse vader. En dan deed ik nog de vrije school, waarin anders zijn normaler was dan normaal zijn. Wat dat met mij heeft gedaan? Onder andere dat sinterklaas voor mij al vanaf dag 1 niet bestond. Ik kende die cultuur niet. Ik was open minded, ruimdenkend en voelde mij Italiaanser dan een tiramisu.

Een minder leuk hoofdstuk

In de tweede helft van mijn jeugd kwamen er minder leuke dingen op mijn pad. Zo eindigde een bezoekje aan de speeltuin in overnachtingen in het ziekenhuis. En kwam ik voor eerst oog in oog te staan met fysieke maar ook mentale pijn. En ik leerde dat liefde niet altijd over rozen ging. Ik zag van dichtbij dat mijn ouders de scheidingspapieren tekende.

Ik was geknipt voor het kappersvak

Ondertussen groeide mijn interesse voor hoofd en haar. Al van jongs af aan tekende ik portretten, en op mijn achtste levensjaar knipte ik mijn vaders haar.

En zo klopte ik aan bij de kappersacademie. Maar dat bleek niks voor mij. Want ik ontdekte dat ik anders was. En zo ruilde ik de kappersschool in voor de kunstacademie en brak er een mooie periode in mijn leven aan, en tegelijkertijd ook een zware. Nieuwe vrienden, een nieuwe woning, en nieuwe verantwoordelijkheden oefende druk mij uit.

Meer rust in jouw drukke leven

Ik reisde in die periode veel met de trein. Die treinreizen gaven mij veel mogelijkheid tot nadenken, lezen en uit het raam kijken. Ik ontdekte dat ik niet alleen geknipt was voor het kappersvak, maar ook mijn eigen beste therapeut was wanneer ik te dealen had met een hoge mate van verantwoordelijkheid.

Nog tijdens de afronding van de kunstacademie werd ik zwanger. De datum dat ik uitgerekend was viel samen met de datum van mijn afstuderen. Best spannend. ‘Gelukkig’ was mijn dochter over tijd, en zo kon ik alsnog aanwezig zijn bij mijn eigen eindexpositie.

1+1=3

Ondertussen werd cliché werkelijkheid, en zag ik mijzelf niet aan de bak komen als afgestudeerd kunstenares. Daar kwam bij dat ik als alleenstaande moeder weinig flexibel was. Uiteindelijk koos ik voor een opleiding bij de Kinki Kappers Academy.

Een eigen kapsalon

En zo kreeg ik mijn eigen kapsalon waarin ik een bijzondere brug wist te slaan. Mijn levenservaring resulteerde in coaching, en mijn kapperswerk gaf gehoor aan mijn creativiteit.

Mensen komen niet alleen bij mij voor een kapsel waarvoor ze geknipt zijn. Maar bij mij in de stoel komen mensen tot stilstand, van waaruit ze opnieuw contact kunnen maken met de keuzes die bij hun passen.

Neem plaats in mijn stoel. En ervaar een haarlijk momentje voor jezelf.
Stuur daarvoor een appje naar Joline, of maak een afspraak op www.schaarzoekthaar.nl

###
Joline doorliep samen met Eddy Boom het Bevrijd Je Verhaal traject. Resultaat? Een rocksolid propositie, en een kraakhelder verhaal. Ook toe aan meer overtuigingskracht in je business? Check de website van Eddy.