Waar denk je aan bij het woord "Passie"?

Menno Schlider
03 sep 2015

Regelmatig staan we stil bij het authentieke verhaal van een klant. Waar staat hij of zij voor (op)? Een vraag die we dan altijd stellen: “Wat is passie”. In deze post staan we kort stil bij dit woord. En wat dit te maken heeft met bootvluchtelingen.

“Wat is passie eigenlijk?”. Meestal volgen antwoorden als “dat wat je het liefst doet”. Met woorden als “leuk” en “vuur”. Dit laatste komt al meer in de richting, want passie stamt af van het Latijnse woord voor lijden: pati. Het heet niet voor niets The Passion of The Christ.

Passie staat dus voor lijden, of strijd. Passie is iets waarvan je voelt dat het moet. Iets dat je niet kunt laten en waar je echt voor gaat. Omdat je voelt dat het moet! En als je die passie combineert met jouw talent… dan kun je bergen verzetten. Daar worden wij dan weer blij van, dat is waar wij ons bed voor uitkomen.

En dat zijn dan ook vaak die dingen die ons raken. In dit geval het artikel in de Volkskrant over René en Annerieke. Op vakantie op Malta liepen ze letterlijk tegen de grenzen van het Europese vluchtelingen beleid. Binnen twee dagen hadden ze een Facebook-pagina en een naam, Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen. “We moesten iets dóén”. Dat is passie! En gecombineerd met hun talent staat inmiddels een serieuze organisatie die de wereld echt een stukje verder helpt. Een mooier voorbeeld kan ik nu even niet bedenken.

Meehelpen? Ga naar hun website www.bootvluchteling.nl

PS. Behoefte aan meer kennis en feitjes? Lees dit artikel (en deze).