Het verhaal van Barbara Karel

Barbara Karel
01 sep 2014

Daar zit je dan ineens, van muziekminnende DJ bij radio 3FM en reislustige VJ bij MTV, naar moeder met twee koters thuis op de bank en op de achtergrond voor de 100e keer de CD van Sesamstraat. Woei, het leven kan snel veranderen. Niet dat het minder leuk is hoor, maar wel anders…totaal anders. Denk namelijk maar niet dat je makkelijk de deur uit komt met kleintjes in de luiers. En dus werd het tijd voor het omdenken…

Van Rock’n Roll TV-host, naar fulltime moeke, naar succesvol eigen baas. 

Ik kon namelijk best veel, maar gebonden aan huis is het toch lastig om de wereld te veroveren. Tenzij……ik dat vanuit huis kon doen.

En zo is het begonnen. Mijn voice-over audiostudio, at home.

Ik heb natuurlijk geinvesteerd met geld voor de apparatuur, maar vooral ook in tijd, heel veel tijd. Met behulp van een goede vriend heb ik thuis een inspreekcel gebouwd en een goeie MIC, computer en randapperatuur aangeschaft.

En avond aan avond, als de kleine apen lagen te slapen heb ik mijn uurtjes gestoken in de techniek, het oefenen met mijn stem, het bouwen van mijn eerste website, acquisitie, en alle administratieve rompslomp die er bij komt kijken. Want een eigen bedrijf starten en lopend krijgen doe je niet in een week.

Oi en spannend dat het was joh, toen ik mijn eerste opdracht kreeg. Daar zit je dan ineens, in je uppie in je studio, met je grote waffel. Te zeggen dat je het allemaal wel kan. Maar niemand in de buurt om mee te sparren of om op terug te vallen als het je er even niet uit komt…en dat gebeurde best vaak, dus dan maar weer op youtube zoeken naar een gekke Amerikaan die als hobby het maken van Protools-uitleg-filmpjes (Protools is het programma waar ik mee werk) had. En er zijn wat nerds in de wereld, maar ze hebben me goed geholpen. Dank daarvoor.

Gelukkig heb ik goed gegokt, want dat was het natuurlijk wel een beetje een gok. Niemand die mij garandeerde dat ze me zouden boeken.  Maar mijn ietwat onzekere overtuiging van mezelf was terecht. Ze waren oprecht content die eerste klanten, met die opnames uit mijn eigen studio. YES I CAN! Wat voelde dat goed zeg…

En kijk me nou, 3 jaar later. Manlief heeft inmiddels zijn fulltime baan opgezegd omdat ik het niet meer redde in de zuinige uurtjes dat de kids op school zijn of een tukkie doen. Dus hij zorgt tegenwoordig voor het bedrijf ‘gezin’ en ik kan doorpakken met mijn eigen toko.

Ondertussen heeft Dr.Woe mijn site net zo professioneel gemaakt als mijn studio en kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik een gezond bedrijf heb….of ben, want mijn bedrijf ben ik en het is succesvol en groeit stevig.

Dus kom je er even niet uit: ‘denk bij jezelf!’. Al is dat geen goed Nederlands, maar dekt wel de lading.

www.barbarakarel.nl

PSSST!

Net als Barbara met jouw verhaal meer dan 5000 mensen bereiken via onze blog en nieuwsbrief? De leukste verhalen worden uitgebracht als ebook! Mail naar mijnverhaal@drwoe.nl