Mijn kinderwens was een van de redenen om voor mijzelf te beginnen

05 jan 2016

Jouw verhaal is jouw business, jouw verhaal is jouw business. De zin spookt al weken door mijn hoofd als een irritante mantra waar ik niet vanaf kom. Het is allemaal de schuld van Dr. Woe. En vooruit, ook een beetje van mezelf.

Ik werk inmiddels 5 jaar als freelance copywriter en social media specialist. Deze tijd ben ik redelijk gemakkelijk doorgekomen zonder een eigen website te hebben. Als iemand aan me vroeg of ik een site had dan mompelde ik iets als ‘onder constructie’ en ‘staat op mijn lijstje’. De waarheid was; ik had er geen een. Het leek mij duur en ik vond het eerlijk gezegd ook best eng om zo online aanwezig te zijn. 

Op een regenachtig maandagochtend in november besloot ik dat het moest veranderen. De reden was een nieuwsbrief van Dr. Woe. Ik was getriggerd door twee dingen:

  1. Ja, ik wilde leren hoe ik mijn verhaal kraakhelder vertel
  2. En ja, ik wilde na afloop van een 1 daagse workshop met een eigen website naar huis

In april dit jaar heb ik mijn tweede kindje gekregen. Mijn kinderwens was een van de redenen om voor mijzelf te beginnen. De vrijheid en flexibiliteit. Ik wilde geen gesjeesde moeder zijn maar ook tijd hebben om bij mijn kinderen te kunnen zijn. Zij geven mij inspiratie om te doen wat ik doe en motivatie om wat moois van het leven te maken. En voor een mooi leven heb je ook geld nodig en voilà, cirkeltje rond. Freelance werken was en is nog steeds de juiste keuze voor mij.

Leuk, maar wat heeft dat met je website te maken, denk je nu misschien? Voor mij alles. De afgelopen tijd ben ik zo druk geweest met het vinden van de balans als hernieuwd gezin, flesjes, luiers en slapeloze nachten dat de term jouw verhaal is jouw business me flink de zenuwen bezorgde.

Wat was het ook alweer, mijn verhaal? Waarom doe ik wat ik doe? Waar ben ik eigenlijk de beste in?

Ik besluit de hormonen in de kast te parkeren en me te focussen. En het werkt! Schrijven is wat ik het liefst doe. Ik hou ervan om to the point teksten te schrijven. Duidelijk en helder. Ik ben creatief. Dit kan ik kwijt in het beheren van social media accounts voor bedrijven. Sterke content bedenken. Kanalen leven in blazen. Ik hou ervan om in de ochtend te gaan schrijven. Dat ik zo geconcentreerd bezig ben dat ik er om 15 uur achter kom dat ik al uren niks gegeten heb. Jajaja!

Mijn website is klaar. Mijn verhaal is helder. Ik ben Dr. Woe dankbaar voor hun inspiratie en hulp. Het zetje in de rug dat ik nodig had om na 5 jaar ein-de-lijk een website online te krijgen. Dus thnx jongens! Ik hoop dat jullie nog heel veel mensen gaan helpen om hun verhaal kraakhelder te krijgen.

Benieuwd? www.maikegerritsen.nl