Mijn 5 succesvolle weekendgewoontes

Eddy Boom
31 okt 2014

In het weekend zet ik het standaard flink op een zuipen. Ik slaap beide dagen uit tot 2 uur, en eet daarna een heleboel fastfood. Grapje. Maar nu ik je aandacht toch heb zal ik je uitleggen waarom ik het belangrijk vind dat je weet wat ik en anderen die ik ken in het weekend doen. En ja, ik heb wel eens flink doorgedronken, en heb daarbij ook moeite gehad met opstaan. Maar gelukkig komt dit nauwelijks nog voor…

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. In het weekend doe ik voor het overgrote deel hetzelfde als doordeweeks, en daar ben ik niet de enige in. We zijn wat we herhaaldelijk doen. Met Dr.Woe helpen we mensen hun wereldverbeterende verhaal te vertellen, en om dat te bereiken was ik bereid zelfs mijn weekend daar op aan te passen. En wat zijn die gewoontes dan? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

1. Ochtendritueel

Sinds een aantal maanden start ik mijn dag niet meer met het journaal of socialmedia. Daarvoor in de plaats kijk ik inspirerende filmpjes op internet, doe ik een lichamelijke workout en eet ik een licht verteerbare greensmoothie. Op deze manier start ik mijn dag zowel geestelijk als lichamelijk energiek. Bovendien heb ik focus en kan ik alle draken die op mijn pad komen makkelijk verslaan.

2. Verdiepen

Wanneer dit achter de rug is zoek ik een inspirerende plaats op (en waar goede koffie is) en lees ik een stukje uit een boek. Daarna schrijf ik zelf een verhaal (mijn wekelijkse blog) of maak ik een stap met mijn eigen boek. 

3. Hobbys en social

Later op de dag doe ik gewoon wat ik leuk vind. Ik loop een platenzaak binnen, pak mijn eigen gitaar of probeer voor de zoveelste keer 5 jongleerballen in de lucht te houden. Een biertje drinken met vrienden of een spelletje risk in de avond ga ik ook niet uit de weg. 

4. Avond ritueel

Wat is het belangrijkste dat ik morgen ga doen? En wat daarna? Iedere avond schrijf ik op wat ik de dag daarna ga doen. Bovendien helpt mij dit om beter in slaap te komen. 

En heb je weleens gehoord van automatic writing? Wat dit precies inhoud wordt goed beschreven in the artist way. Iedere avond schrijf ik een aantal minuten non stop. Ik bepaal hierbij niet van tevoren wat ik schrijf. De enige voorwaarde is dat ik niet mag stoppen met schrijven zolang de tijd loopt. Je zou het kunnen zien als een alternatief op meditatie. Ik krijg de kans om mijn hoofd leeg te maken en bovendien op nieuwe ideeën te komen. 

Wat negatief is telt dubbel in ons brein. Daarom schrijf ik iedere avond 5 dingen op die goed gingen die dag. Wat aandacht krijgt groeit, dus kun je maar beter de aandacht vestigen op dingen waarvoor je dankbaar bent!

5. We time

Als ondernemer is het makkelijk om je werk overal mee naartoe te nemen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Op zondag laat ik mijn laptop thuis, en maak ik met mijn vriendin een wandeling. Soms wisselen we dit in voor een bezoek aan een museum of aan een andere stad. Het belangrijkste hierin is dat je tijd voor elkaar neemt, kans hebt om te reflecteren en de daarop volgende maandag vol goede moed aan te vliegen! 

Conclusie

Hoewel ik mensen ken die een vergelijkbare weekend en weekindeling hebben realiseer ik mij dat niet iedereen dit doet. Ik heb ervoor gekozen mijn eigen verhaal te leven en weet dat ik mij hier 7 dagen per week voor in wil zetten. Deze 5 handelingen zijn voor mij gewoontes, net zoals tanden poetsen en ademhalen en kosten dus ook niet zo veel moeite. 

Bovendien houd ik genoeg tijd over om nieuwe dingen te doen of gekker nog; ik denk dat ik hierdoor tijd over houdt. Voordat ik dit deed startte ik mijn dag met socialmedia en consumeerde ik alles wat er op mijn pad kwam. Feitelijk doe ik nu dus minder dan wat ik daarvoor deed. 

Iedereen heeft zijn eigen gewoonten. Of zoals Jett Rebel zingt in zijn nieuwste hit: ‘being myself is the price that i pay’. Hoewel dat liedje volgens mij over een hele andere weekendgewoonte gaat.

En wat zijn jouw weekendgewoonten? Wat is jouw succesgewoonte die je graag met mij en anderen wilt delen? Laat het horen in het commentaarveld hieronder!  

Psst! Ken je iemand met hele andere gewoonten? Deel dit bericht dan via een van de bovenstaande knoppen!