Mijn bedrijf als uiting van mijn essentie

Coco Groothuis
16 mrt 2017

Je eigen bedrijf beginnen omdat je precies wilt doen wat je eigenlijk wil. Dat is waarom ik mijn eigen bedrijf Co Creation ben begonnen. Als een kado aan mezelf. Om mezelf de vrijheid te geven om te doen wat ik wil. Om te leven vanuit mijn kracht en vanuit mijn eigen essentie. Om continu geïnspireerd te raken door de mooie mensen die ik op mijn pad tegen kom. Om mezelf als mens te kunnen blijven ontwikkelen. En vooral om mijn leven zó in te richten dat ik moeiteloos kan leven, zonder concessies te doen, en mijn waarden in de wereld uit kan dragen, volledig vanuit mijzelf.

Proces van zelfonderzoek

Het heeft een paar jaar van zelfonderzoek gekost om hier te komen. Het wonderlijke was dat ik na mijn afstuderen wel wist hoe ik moest leven volgens de regels van anderen. Maar niet volgens de ‘regels’ van mezelf. Jarenlang heb ik gezocht naar een baan die echt bij mij paste. Maar ik kwam er eigenlijk al snel achter dat die niet bestond. Het resulteerde in een bijbaan hier, bijbaan daar, om tussendoor ook nog een festival op te zetten. Maar iedere keer opnieuw kwam ik erachter dat er steeds weer een stukje miste, dat ik nog steeds niet helemaal mezelf kon zijn en precies kon uitdrukken wat ik nu eigenlijk bedoelde.

Kiezen voor mezelf

Tot ik tot de ontdekking kwam dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te vinden wat ik zocht. Sterker nog, het is zelfs vrij simpel! Ik hoefde alleen maar mezelf te zijn, en een vorm te vinden die op dat moment het beste bij mij past om mijn hele essentie tot uitdrukking brengen. Met die gedachte is Co Creation ontstaan: om mezelf én anderen te laten ervaren hoe het is om je eigen essentie te voelen. Om de simpelheid van het leven te laten zien. En om mijn liefde voor de planten en de wereld te delen.

Leven vanuit mijn kracht

En het toffe is, doordat ik dat zelf doe, maak ik automatisch ook ruimte voor anderen om dat te doen! En dat is uiteindelijk ook stiekem waar het mij echt om gaat. Dat we met z’n allen tot het besef komen dat we op ieder moment mogen kiezen voor onszelf. Dat we altijd echt onszelf mogen zijn en ons eigen leven kunnen én mogen creëren. Dat we daar zelfs toe verplicht zijn, om trouw te zijn aan onszelf en zodoende ook aan de wereld. Klinkt misschien heel egoïstisch, maar juist door voor onszelf te kiezen vanuit een staat van bewust zijn, creëren we vrijheid voor onszelf en voor elkaar. En vinden we voor onszelf nieuwe manieren uit van zijn.

Mijn verhaal

Gewoon jezelf zijn dus, dat is wat ik eigenlijk vooral doe en waar ik voor sta. Is het echt zo simpel? Ja. En toch ook niet, omdat het soms hard werken is om op dat punt te komen om bepaalde belemmerende gedachten en patronen los te laten. Dat is waarom ik zelf ook altijd mensen inschakel om mij weer een stukje verder te helpen. In dit geval de mannen van Dr.Woe. Zij hebben mij niet alleen geholpen om mijn verhaal scherp te krijgen, maar mij ook geholpen om te uiten waar ik echt voor sta. Want jeetje, wat is dat soms eng om zo open en bloot de kern van je bedrijf en jouw waarden uit te drukken! Maar het is gelukt! En ik ben er super trots op!

Check mijn website voor het resultaat!
www.cocreation.xyz