Ik koos voor een totaal ander leven

Elske Verbraak
08 feb 2015

Iedere ochtend sprong ik op mijn fiets om te werken bij een hip bedrijf met fijne collega’s en hele mooie secundaire arbeidsvoorwaarden om de gehele dag op kantoor achter mijn laptop door te brengen. Totdat daar die kriebels in mijn buik waren wanneer ik dacht aan de mogelijkheid om opnieuw te beginnen en te kiezen voor een totaal ander leven. Naast deze avontuurlijke gedachte kwam steeds meer het besef dat ik echt in actie moest komen…

Mijn keuze om te stoppen met mijn baan in loondienst en me hierna te storten op een theateropleiding, maakte mij bewust van de vrijheid en de invloed die ik zelf heb om zaken te veranderen. Mij vrij voelen, doen wat pást in plaats van doen wat hóórt, is voor mij een voorwaarde om te kunnen ondernemen. Een manier van leven waarbij ik mij goed voel. En ik voelde de behoefte om deze positieve levenshouding met anderen te delen. Maar hoe?

Laatst zette ik een blog op m’n website over mijn ervaring met koud douchen. Het effect hiervan is rust in je kop en een lichaam dat direct energie genereert waardoor je heerlijk aan een nieuwe werkdag begint. Ik daagde mijn lezers uit om uit hun routine te stappen en zich de gehele maand na een warme douche even onder te dompelen in de kou. Een aantal mensen deed het en reacties volgden. Mooi om te zien hoe je vanuit enthousiasme en ‘iets doen’ een beweging in gang zet.

Mensen in hun kracht zetten, dat is mijn uitdaging

Op dit moment richt mijn aandacht zich op grijze werkplekken en grote kantoren. Juist op deze plekken waar routine en systemen heersen en door bedrijfsvoering mensen vaak vanuit angst handelen, is veel winst te boeken met meer energie en plezier op de werkvloer. Mensen in hun kracht zetten, dat is mijn uitdaging. Het levert je tenslotte niets op om je dag in dag uit te storten op een baan die je overspannen maakt, je doet wegkwijnen of waar een negatieve sfeer hangt.

De organisatie en alle veranderingen die er plaats hebben zijn constanten. Om dat te doorbreken is het aan jou om actie te ondernemen. Helemaal opnieuw beginnen zoals ik dat deed is slecht één manier. De kansen die je zelf kunt pakken in je huidige baan zijn absoluut aanwezig. Ga voor wat jij belangrijk vind en maak korte metten met wat je niet meer wilt. Stap af en toe eens uit je routine en zet positiviteit en creativiteit in om meer ruimte te creëren voor vrijheid, energie en plezier!

Om je een idee te geven; dit is een voorbeeldje van opdrachten die ik tijdens mijn interactief programma ‘WakeUp You!’ groepen collega’s meegeef als experiment op hun werkplek: ‘Vraag aan jouw collega naar jouw sterke punten’, ‘Rijd eens een andere route naar je werk’ en ‘Begroet jouw collega’s met een glimlach’. Kijk eens wat het jou oplevert…

Met WakeUp focus ik mij op activiteiten waarmee ik mensen wakker maak en de mindset creëer waarin ze het beste uit zichzelf halen. Het doel ervan is om iedereen zich op hun werkplek vrijer te laten voelen en ruimte te kunnen creëren voor meer energie en plezier!

Elske heeft samen met Dr.Woe het verhaal van haar bedrijf vertaald naar een mooie website.

Net als Elske met jouw verhaal meer dan 5000 mensen bereiken via onze blog en nieuwsbrief? De mooiste verhalen worden uitgebracht als ebook! Mail naar mijnverhaal@drwoe.nl