Thuiskomen bij mezelf

15 sep 2017

“Hoe is jouw ondernemersdroom begonnen Saya?” vroeg Eddy aan mij. Ik slik even. Ik bemerk bij mezelf dat dit spannend is. Want ja: mijn ondernemersverhaal vertellen aan de buitenwereld is best eng! Het voelt een beetje als mezelf uitkleden in het bijzijn van mensen die staan te kijken.

“Een schip is veilig in de haven, maar daar zijn schepen niet voor gebouwd”.

Geluk buiten mezelf

Het is 2013 en ik leef van weekend naar weekend, van festival naar afterparty en op maandag wens ik dat het weer vrijdag is. Zelfverdovende middelen zijn me bekend, evenals oorverdovende muziek. Op vakantie gaan, daar word ik blij van. Mijn liefdevolle relatie van 11 jaar is op dit moment ook voorbij, ‘want mijn leven werd saai en we waren toch zo verschillend..’. Ik ben constant de hort op, zoek geluk letterlijk en figuurlijk buiten mezelf.

“Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”.

De dag dat ik 27werd, ontving ik een zeer bijzonder cadeau van mijn oom: ‘Ga je mee naar een weekendprogramma met als thema jouw persoonlijke ontwikkeling? Een cadeau aan je ZELF!’ Een helder beeld van mijn gewenste toekomst was het resultaat van het in contact zijn met mijn behoeften en verlangens. ‘Vluchten’ belemmerde mij om gelukkig te zijn. Die zondagavond heb ik mijn lief Paul opgebeld en met hem gedeeld wat er op de tekening stond van mijn verlangen, namelijk samen zijn met hem.

“Difficult roads often lead to beautiful destinations”

Zelfbewust

Dit was de start van de reis naar mijn unieke zelf. Meerdaagse bewustwordingsprogramma’s, 1-op-1 coaching en een retreat in Zweden hebben mij dichter bij mezelf gebracht en geleerd dat geluk niet iets is dat buiten jezelf ligt: je hebt alles in je om zelf het leven te creëren wat je liefhebt.

In 2016 ben ik als ondernemer mijn coaching- en trainingspraktijk gestart. Als een vis in het water voel ik me, wanneer ik mensen mag ondersteunen op hun levensweg van geluk. En dit samen doen met gelijkgestemden is een feest! Samen met collega’s maak ik deel uit van een groter geheel: Zelfbewust. Een netwerkorganisatie bestaande uit 18 gecommitteerde en kundige professionals, die allemaal staan voor de groei, ontwikkeling en het geluk van anderen en dit met passie en toewijding doen.

De weg van geluk

‘Freedom is being you, in all what you are’.

Wat mij drijft is het verhogen van geluk in ieders leven. Een kloppend hart voel ik wanneer ik mensen zie verbinden met hún hart en van daaruit keuzes zie maken. Zodra je daar eenmaal aan proeft, is er geen weg meer terug: het pad van geluk ontvouwt zich voor je. Iedere stap brengt blijdschap, energie en vertrouwen. Voor mij is gelukkig zijn wanneer je helemaal jezelf bent, met je mooie én minder mooie kanten. Wanneer je dit omarmt, kom je thuis bij jezelf.

Dag van Geluk

Graag ontmoet ik je op de Dag van Geluk van Zelfbewust. Tijdens deze dag maak je kennis met de Cyclus, een krachtig instrument gebaseerd op de essenties van zowel Westerse als Oosterse levensfilosofieën. De Cyclus laat je zien wat er nodig is om je hartenwensen te realiseren en een leven te leiden dat in lijn is met wie je werkelijk bent. Het laat je met nieuwe ogen en een frisse blik kijken naar hoe je met jezelf en je omgeving kunt omgaan op een manier die direct bijdraagt aan meer verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Saya doorliep bij Dr.Woe de VVV-methode. Stap voor stap hebben we samen het verhaal van Zelfbewust kraakhelder gemaakt. Ook toe aan de volgende stap naar meer impact met je onderneming? Lunch dan een keer met ons mee! Iedereen mag aan tafel zijn eigen salade samenstellen 😉 Check www.drwoe.nl voor meer info, of app Eddy gewoon even: 0647605619